Tedenski planer za vzgojitelje IV

22,90 

Planer/rokovnik za tedensko pripravo v vrtcu. Namenjen je vsem vzgojiteljem za lažje načrtovanje vzgojno izobraževalnega dela v vrtcu. Planer se ne izključuje z e-asistentom, saj je »urejeni čečkalnik«, ki je vedno pri roki in s katerim je vpis v elektronske priprave enostavnejši.

 

Na zalogi

 

Tedenske priprave za vrtec – TEDENSKI PLANER/ROKOVNIK ZA VZGOJITELJE IV 

 

Planer v osveženi podobi:

– spiralna vezava v manjšem formatu A5+ (15,5 x 22,5  cm)
12-mesečna tabela za koledar
– tabele za tedenske priprave za 41 tednov
– prostor za evalvacijo,
– dodani tudi sobota in nedelja v tedenske priprave,
– prostor za tedenske dodatne obveznosti razdeljene po dnevih
ni koledarsko vezan.

 

Tedenske priprave za vzgojitelje oz. tedenski planer za vzgojitelje je pripomoček  za načrtovanje pedagoškega dela, ki je bil ustvarjen z namenom, da vzgojiteljicam in vzgojiteljem ter ostalim pedagoškim delavcem olajša tedensko (sprotno) načrtovanje skozi celo šolsko leto. Vzgojitelji so pri vsebinski pripravi za časovno obdobje strokovno avtonomni, zato je naš planer namenjen le kot pomoč pri oblikovanju tedenskih dejavnosti ob že vnaprej pripravljenem tematskem sklopu.

 

Vodilo – izhajanje iz otrok

 

Vzgojiteljski tandem/tim z njim lažje izhaja iz otrok, saj lahko sproti prilagaja dejavnosti ter jih preurejal neposredno na planerju. Prečrtane dejavnosti ali cilji pa so lahko pokazatelji preusmeritve in upoštevanje otrokovih idej, želja. Planer se lahko vzame tudi s seboj v gozd, na travnik … in sproti označuje otrokove izjave in sodelovanje.

 

Profesionalni razvoj vzgojitelja

 

Načrtovanje z različnimi barvnimi pisali pripomore tudi k profesionalnemu razvoju, saj preglednost in časovnica vidno nakazujeta na spreminjanje dejavnosti ter zagotavljanje vseh področij, ki naj bi jih vzgojitelj (tandem/tim) vpeljal v tedensko načrtovanje. Rubrika za analizo je namenjena kratkemu sprotnemu evalviranju, da lahko naknadno: v naslednjem tednu ali pa tematskem sklopu, dejavnosti vzgojitelj (tandem/tim) prilagodi napredku otrok.

Na začetku so na 12. straneh tabele za mesečni pregled. Nato sledijo tedenske priprave za 41 tednov. Prvi dve strani imata rubriko načrtovanja po dnevih (ker sta zdaj dodani tudi sobota in nedelja), v katerem se s križcem označi, za katero področje dejavnosti gre. To je dobro predvsem za vzgojitelje začetnike, saj ima vizualen pregled nad področji, ki jih umešča v vzgojno delo (da katerega ne pozabi). Nato se v navpičen prostor zapiše cilje in dejavnosti ter po potrebi še individualizacijo otroka, kjer se zabeleži, kaj je treba pri določeni dejavnosti izpostaviti za otroke s posebnimi potrebami ali pa za otroke, ki potrebujejo spodbude na različnih področjih. Spodaj pa je še prostor za tedenske dodatne obveznosti (npr. pogovorne urice, roditeljski sestanki, popoldanske dejavnosti …)

Na naslednjih dveh straneh je tabela, kjer vzgojitelj vpiše imena otrok in lahko vodi tedenski napredek otroka na določenem področju. Cilje je zato potrebno konkretno postaviti – npr. otrok prepozna, razume, preskoči, obnovi zgodbo, šteje, prireja, ipd. Legendo doseganja si vzgojitelj (tandem/tim) naredi sam, npr. 1. otrok cilja ne doseže, … 2 … 3 … 4 … 5 – otrok cilj doseže brez težav. S temi oznakami vzgojitelj otroka ne ocenjuje, ampak mu je to samo v pomoč pri usmerjanju k doseganju napredka v razvoju. Te tabele lahko vzgojitelj koristi, ko se pripravlja na pogovorne urice, saj sprotno označevanje omogoča lažji opis napredka.

Še vedno ostajamo pri koledarsko ne vezanem rokovniku, saj menimo, da lahko vzgojiteljice planerju dodajo tudi svoj ustvarjalni pečat s svojimi napisi mesecev in datumov. Poleg tega ga lahko začejo uporabljati kadarkoli, tudi sredi leta.

 

Podatki:
Format: A5+ (15,5 x 22,5 cm)
Št. strani: 190
Papir: 100 g/m2
Tisk: barvni
Dodelava: špiralna vezava s plastificiranimi platnicami

Oblikovano in natisnjeno v Sloveniji.

 

DEVET DESIGN © 2018

Strokovna pomoč:
Alenka Kamin, dipl. vzg. predš. otr.,
Špela Rojc, mag. prof. predš. vzg.,

 

Teža 0.3 kg
Dimenzije 29.7 x 21 cm

Zaenkrat še ni ocen.

Be the first to review “Tedenski planer za vzgojitelje IV”

Morda vam bo prav tako všeč…

Posodabljanje ...
Vaša košarica je trenutno prazna.