Phoebe tedenski planer za vzgojitelje A4

12,90 19,90 

Planer za tedensko pripravo v vrtcu. Namenjen je vsem vzgojiteljem za lažje načrtovanje vzgojno izobraževalnega dela v vrtcu. Planer se ne izključuje z e-asistentom, saj je »urejeni čečkalnik«, ki je vedno pri roki in s katerim je vpis v elektronske priprave enostavnejši.

Vse dodatke in ostalo ponudbo za diskovno vezavo najdete na naši krovni strani www.phoebe.si

Video predstavitev si oglejte na Youtube kanalu.

 

 

Tedenske priprave za vrtec – TEDENSKI PLANER ZA VZGOJITELJE VII

 

Planer v osveženi podobi s Phoebe diskovno vezavo:

– lično oblikovana naslovna stran iz tršega papirja,
– prostor za evalvacijo,
– tabela za vpisovanje projektov in
– prostor za tedenske dodatne obveznosti razdeljene po dnevih.

 

Tedenske priprave za vzgojitelje oz. tedenski planer za vzogjitelje je pripomoček  za načrtovanje pedagoškega dela, ki je bil ustvarjen z namenom, da vzgojiteljicam in vzgojiteljem ter ostalim pedagoškim delavcem olajša tedensko (sprotno) načrtovanje skozi celo šolsko leto. Vzgojitelji so pri vsebinski pripravi za časovno obdobje strokovno avtonomni, zato je naš planer namenjen le kot pomoč pri oblikovanju tedenskih dejavnosti ob že vnaprej pripravljenem tematskem sklopu. Vzgojitelj si lahko za daljše časovno obdobje uporabi več listov, za krajše pa lahko izpolni le nekaj dni na enem listu. Listi so vezani v diske, ki omogočajo prestavljanje, odvzemanje in dodajanje vseh listov. Eni diski služijo celo življenje – vanj dodajaš samo liste po potrebi in uporabi.

 

Vodilo – izhajanje iz otrok

 

Vzgojiteljski tandem/tim z njim lažje izhaja iz otrok, saj lahko sproti prilagaja dejavnosti ter jih preurejal neposredno na listu. Prečrtane dejavnosti ali cilji pa so lahko pokazatelji preusmeritve in upoštevanje otrokovih idej, želja. Planer (oziroma en list) se lahko vzame tudi s seboj v gozd, na travnik … in sproti označuje otrokove izjave in sodelovanje.

 

Profesionalni razvoj vzgojitelja

 

Načrtovanje z različnimi barvnimi pisali pripomore tudi k profesionalnemu razvoju, saj preglednost in časovnica vidno nakazujeta na spreminjanje dejavnosti ter zagotavljanje vseh področij, ki naj bi jih vzgojitelj (tandem/tim) vpeljal v tedensko načrtovanje. Rubrika za analizo je namenjena kratkemu sprotnemu evalviranju, da lahko naknadno: v naslednjem tednu ali pa tematskem sklopu, dejavnosti vzgojitelj (tandem/tim) prilagodi napredku otrok.

Prva stran ima rubriko načrtovanja po dnevih, v katerem se s križcem označi, za katero področje dejavnosti gre. To je dobro predvsem za vzgojitelje začetnike, saj ima vizualen pregled nad področji, ki jih umešča v vzgojno delo (da katerega ne pozabi). Nato se v navpičen prostor zapiše cilje in dejavnosti ter po potrebi še individualizacijo otroka, kjer se zabeleži, kaj je treba pri določeni dejavnosti izpostaviti za otroke s posebnimi potrebami ali pa za otroke, ki potrebujejo spodbude na različnih področjih. Spodaj pa je še prostor za tedenske dodatne obveznosti (npr. pogovorne urice, roditeljski sestanki, popoldanske dejavnosti …)

Na drugi strani je tabela, kjer vzgojitelj vpiše imena otrok in lahko vodi tedenski napredek otroka na določenem področju. Cilje je zato potrebno konkretno postaviti – npr. otrok prepozna, razume, preskoči, obnovi zgodbo, šteje, prireja, ipd. Legendo doseganja si vzgojitelj (tandem/tim) naredi sam, npr. 1. otrok cilja ne doseže, … 2 … 3 … 4 … 5 – otrok cilj doseže brez težav. S temi oznakami vzgojitelj otroka ne ocenjuje, ampak mu je to samo v pomoč pri usmerjanju k doseganju napredka v razvoju. Te tabele lahko vzgojitelj koristi, ko se pripravlja na pogovorne urice, saj sprotno označevanje omogoča lažji opis napredka.

Na notranji strani naslovnice je tabela za vpisovanje in lažje sledenje projektom na katere se vzgojiteljski tandem/tim prijavi.

 

Podatki:
Format: A4
Št. listov: 52
Papir: 90 g/m2
Tisk: barvni
Dodelava: vezano v blok s tršimi platnicami z diskovno vezavo

 

PHOEBE d.o.o. © 2021

Avtorice:
Andreja Uranič, dipl. inž. graf. teh.
Alenka Kamin, dipl. vzg. predš. otr.,
Špela Rojc, mag. prof. predš. vzg.,

 

Teža 0.3 kg
Dimenzije 29.7 x 21 cm
Diski

Reciklirani plastični, Aluminijasti

Zaenkrat še ni ocen.

Be the first to review “Phoebe tedenski planer za vzgojitelje A4”

Morda vam bo prav tako všeč…

Posodabljanje ...
Vaša košarica je trenutno prazna.